U domu za stare na Novom naselju 14 novih garsonjera

17:05:00 21.05.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Korisnicima Gerontološkog centra "Novi Sad" na Novom naselju, od juče je na raspolaganju 14 novih jednokrevetnih garsonjera, jer je renoviran treći sprat ovog doma za stare.

U domu za stare na Novom naselju 14 novih garsonjera

Osim uobičajene usluge, ovim je pored dvadesetčetvoročasovne nege i nadzora omogućena i veća privatnost, mir i autonomija za vreme boravka u domu. Za takve usluge zainteresovano je već 10 korisnika, koji su rezervisali garsonjere.

Slavica Škrbić, direktorka Gerontološkog centra "Novi Sad", rekla je da su do sada to bile sobe apartmanskog tipa.

"Međutim zbog potreba naših korisnika, koji su sve više i više zavisni i potrebna je dvadesetčetvoročasovna nega, mi smo odlučili da taj deo pretvorimo u stacionar, tako da ćemo, da će ovo biti prvi put da imamo 14 jednokrevetnih soba stacionarnog tipa", rekla je Škrpić.

Pokrajinska vlada je u toku prethodne godine izdvojila više od pet miliona dinara za potrebe Gerontološkog centra "Novi Sad", a tim novcem je, između ostalog, finansirano i renoviranje krila u domu na Novom Naselju. Novac za potrebe te ustanove izdvaja i Grad Novi Sad.

Inače, kapacitet Gerontološkog centra "Novi Sad" je 859 korisnika, što je najviše u Vojvodini. Renovirani deo na Novom naselju otvoren je u sklopu manifestacije "Otvorena vrata", koja će se održavati i u narednom periodu, a čiji cilj je da se zainteresovanim korisnicima približi koncept rada Gerontološkog centra.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1004.2 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?