U Društvenom centru prikupljanje pomoći za migrante

17:07:00 08.07.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Antifašistička akcija Novog Sada i Društveni centar počinju da prikupljaju pomoć za azilante na predstojećim događajima u Društvenom centru.

Oni od građana traže da im se pridruže da kažu ne diskriminaciji ljudi kojima je teško i koji tragaju za boljim životom i pozivaju ih da pomognu.

U skladu da vremenskim prilikama, svakod dana od 20 sati u Društvenom centru (Bulevar despota Stefana 5) prikupljaće se suva i konzervirana hrana, voda i higijenski preparati, sapuni, vlažne maramice, kupke, paste za zube i slično. Osim navedenih stvari, na ulazu u prostor Društvenog centra može se ostaviti i donacija za ove namene.

U Društvenom centru prikupljanje pomoći za migranteFoto: slobodnaevropa.org

Dragana Stanić, aktivistkinja Društvenog centra, rekla je u Jutarnjem programu RTV-a da je diskriminacija prema drugom i drugačijem nažalost kod nas postala trend, ali da to treba menjati.

"Želimo da podsetimo Novosađane i Novosađanke i da budemo poiztivan primer prakse kod nas i da tim ljudima olakšamo njihove momente ovde. Oni dolaze s različitih strana, što smo i mi prošli pre nekih 20 godina. To nam je cilj, da malo probudimo ljude, da im pokažemo da im treba pomoći i da budemo Novosađani", rekla je Dragana.

Radoš Đurović, direktor Centra za pomoć i podršku tražiocima azila, kaže da je pomoć potrebna i da će biti još potrebnija s jeseni i na zimu, kada se očekuje još veći priliv azilanata.

"Neophodne su obuća i odeća, posebno u neurbanim delovima zemlje gde pokušavaju da pređu granicu. Oni dugo pešače, neki su i povređeni, potrebni su i zavoji i osnovni lekovi. Priliv je ogroman, samo u Makedoniju dnevno uđe od 500 do 1000 migranata", rekao je Đurović za RTV.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?