U Futogu krov nad glavom dobijaju 152 izbegličke porodice

09:03:00 15.03.2021, Komentara: 1

Novi Sad – Na jesen će 152 izbegličke porodice iz BiH i Hrvatske, koje imaju prebivalište na teritoriji Novog Sada, dobiti krov nad glavom u Futogu. Time će njihovo stambeno pitanje biti trajno rešeno.

U Futogu krov nad glavom dobijaju 152 izbegličke porodice


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će do leta biti završeni objekti, a da se useljenje očekuje na jesen.

- Krećemo ove godine sa još jednom lokacijom u Veterniku. Ukupno 552 stana će biti obezbeđena za izbegla lica. Govorim o novim stanovima - rekao je Vučević i zahvalio se Evropskoj uniji na pomoći.

U Futogu krov nad glavom dobijaju 152 izbegličke porodice


Izgradnja ovih stanova je potprojekat 8 Regionalnog stambenog programa (RSP) koji je zajednički program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske. Najveći deo sredstava usmerenih na finansiranje RSP-a stigao je iz donatorskog Fonda RSP-a u kom je najveći donator Evropska unija. Za ovu investiciju, iz Fonda RSP-a, kojim upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope, izdvojen je 4,1 milion evra.

U donaciji za finansiranje ovog projekta učešće imaju i Sjedinjene Američke Države, Nemačka, Norveška, Italija, Švajcarska, Danska, Turska, Luksemburg, Španija, Kipar, Češka, Mađarska, Rumunija i Slovačka. Podršku programu pružaju OEBS i UNHCR.


foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Ljilja

Drago mi je sto neko misli na izbeglice, izbegla sam u Novi sad sa tri sina nikad nisam nista dobila kao izbeglica. Neko dobije koje starosedeoci a ja, ni moji sinovi nista dali moze neko dami se javi iz komersijat za izbeglice.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?