U gradski autobus samo sa mesečnom kartom

19:05:00 05.05.2020, Komentara: 1

Novi Sad – Autobusi JGSP „Novi Sad“ od juče je ponovo na ulicama grada. Red vožnje je redukovan, a u autobuse mogu da uđu samo Novosađani koji imaju mesečne markice.

U gradski autobus samo sa mesečnom kartom

foto: arhiva

Ukoliko su preduzeća bila ažurna, radnici su dobili markice za maj. Ali oni koji ih sami kupuju ili su kupovali pojedinačnu kartu za svkau vožnju, ovih dana kubure sa prevozom do posla.

Kiosci za prodaju markica počeli su da rade juče, ali samo na tri mesta: u Šafarikovoj ulici od 10 do 17 časova, kod Futoške pijace od 7 do 15 časova i na prodajnom mestu koje se nalazi na platou ispred Železničke stanice u periodu od 7 do 15 časova. Zahtevi za predračun se podnose na gspns@gspns.rs.

Problem je nastao što su građani, koji poseduju mesečne markice, poslednju imali za mart. Građani sa kojima smo razgovarali su nam rekli da su redari u autobuse puštali građane koji su imali upravo ove markice, te da će tako biti do kraja ove sedmice.

Novosađani koji nemaju mesečne karte i koji su karte kupovali kod vozača, do 11. maja neće moći u autobus. Naime, direktor GSP-a Milovan Amidžić izjavio je da se karte u vozilima neće prodavati do 11. maja, bez objašnjenja zbog čega je takva prodaja u vozilu onemogućena.

Podsetimo, autobusi saobraćaju po redu vožnje za subotu i to samo u tri perioda: od pet do 8:59 sati, od 13 do 16:59 i od 21 do 22:59 sati.

- Ulaz u vozilo javnog prevoza je dozvoljen isključivo sa zaštitnom maskom i rukavicama, a ulazak putnika u vozilo je na prva vrata, po principu 'jedan po jedan'. Izlazak putnika iz vozila je na druga i ostala vrata, putnici su dužni da drže bezbedno rastojanje. U vozilima su obeležena mesta na kojima je zabranjeno sedenje. Putnici su dužni da poseduju važeću pokaznu ili kartu – saopštila je Gradska kuća.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Maxs

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Dali neko zna kad ce poceti izrada godisnja karta za penzionere.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?