U Kamenicu stižu dva nova aparata za zračenje

17:07:00 11.07.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Institut za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici uskoro će dobiti dva nova linearna akceleratora i CT simulator za lečenje i zračnu terapiju pacijenata sa najtežim bolestima u Vojvodini. To su potvrdili ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković, koji su posetili Institut u Sremskoj Kamenici, gde su u toku građevinski radovi na proširenju kapaciteta za zračnu terapiju.

U Kamenicu stižu dva nova aparata za zračenje

foto: Pokrajinska vlada

Tom prilikom Gojković je izjavio da je ovo najveći projekat koji Pokrajinska vlada i Ministarstvo zdravlja rade zajedno, kao i da će projekat doprineti da se reši ono što nam je najveći problem u zdravstvenom sektoru, a to su liste čekanja za onkološke pacijente. Nabavkom i instaliranjem najsavremenijih medicinskih aparata, kako je rekao, Institut za onkologiju u potpunosti će rešiti problem lista čekanja za sve onkološke pacijente na teritoriji AP Vojvodine, kojima je ovakav vid terapije neophodan.

U Vojvodini će od početka 2020. godine u funkciji biti ukupno šest akceleratora, odnosno aparata za zračenje, od toga pet u Institutu za onkologiju i jedan u Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Finansiranje radioterapijske opreme za Institut za onkologiju Vojvodine deo je drugog projekta razvoja zdravstva Srbije koji sprovodi Ministarstvo zdravlja, u cilju unapređenja sistema zdravstvene zaštite. Završetak radova planiran je za šest meseci.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 52%
Pritisak: 996.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?