U KCV 310 pacijenata na lečenju od kovida

17:07:00 26.07.2020, Komentara: 0

Novi Sad - U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 310 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od koronavirusa, saopšteno je iz KCV. Od tog broja, kod 20 pacijenata lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije.

U KCV 310 pacijenata na lečenju od kovida


- U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 24 pacijenta kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa kovid-19 . Kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su oboleli od virusa kovid-19, a s obzirom na težinu kliničke slike uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora - navodi se u saopštenju.

Danas je zabeležen do sada najveći broj laboratorijski potvrđenih slučajeva kovid-19 - 467, međutim neki drugi pokazatelji ukazuju da ima mesta za blagi optimizam, izjavila je danas zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević i dodala da je Beograd i dalje najveće žarište, a da je u poslednjih 24 dana najveća stopa oboljevanja u Kragujevcu, te da je Novi Sad na trećem mestu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 2 m/s, NNW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?