U KCV 61 hospitalizovan pacijent, petoro na respiratoru

13:05:00 01.05.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić rekla je gostujući na RTS-u da je prema najnovijim podacima u toj ustanovi 61 hospitalizovan pacijent zaražen infekcijom Covid - 19, dok je pet osoba na respiratoru. Ona je dodala da je još 57 lakše obolelih smešteno na Novosadskom sajmu.

U KCV 61 hospitalizovan pacijent, petoro na respiratoru


U prethodnih 24 časa preko 150 osoba je pregledano u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine, uz 12 hitnih intervencija i uočeno je da se povećava broj intervencija kod pacijenata koji imaju i druge komorbiditete i za koje se, kako kaže, ni ne zna da su Covid pozitivni.

- Nekada, u takvim situacijama nemate mogućnost da sačekate rezultate testiranja jer rešavate pitanje života pacijenta - navela je ona i dodala da je Covid - 19 još nepoznanica ali pojedini podaci pokazuju da gojazne osobe i one sa dijabetesom tipa dva imaju povećani rizik oboljevanja i razvijanja teže kliničke slike – naglasila je Stokić.

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine je napomenula da su za devet nedelja trajanja epidemije u KCV pronađene dve zaposlene osobe obolele od koronavirusa i da se epidemiološkim analizama pokazalo da nisu zaraženi u Kliničkom centru već u sredinama u kojima žive.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1000.7 mb
Vetar: 1 m/s, S
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?