U KCV 83 pacijenta obolela od koronavirusa

17:06:00 30.06.2020, Komentara: 0

Novi Sad - U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leče 83 pacijenta obolela od koronavirusa, što je devet više nego juče. Kod šestoro obolelih lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije.

U KCV 83 pacijenta obolela od koronavirusa


Iz Kliničkog centra Vojvodine podsećaju da je obavezna preventivna mera nošenje zaštitinih maski u gradskom i međumesnom saobraćaju, a preporučuje se nošenje maski u svim zatvorenim prostorima. Pored ovih preporuka, neophodno je održavanje odgovarajućeg rastojanja, kao i redovno pranje i dezinfekcija ruku.


Desetak zaraženih dnevno u Novom Sadu, svi sa lakšom simptomatskom slikom


U Novom Sadu dnevno bude registrovano desetak građana pozitivnih na covid 19, rekao je novinarima direktor Doma zdravlja Novi Sad dr Veselin Bojat i najavio da će u toku dana i ambulanta u Veterniku početi da radi kao covid ambulanta.

- Nijedan od pacijenata koji su pozitivni na covid nisu za aparate, odnosno svi su sa lakšom simptomatskom slikom - rekao je dr Bojat.

U KCV 83 pacijenta obolela od koronavirusa


U ponedeljak se, kako kaže dr Bojat, 194 osobe javilo na pregled u covid ambulante Doma zdravlja Novi Sad, a od tog broja desetoro je bilo pozitivno na antitela, a od tih desetoro osmoro je uradilo PCR test.

Bojat je rekao da su ispred ambulante za respiratorne infekcije Doma zdravlja Novi Sad velike gužve jer, kako kaže, javljaju se i ljudi koji nemaju izražene simptome.

- Molio bih naše sugrađane da se javljaju ako imaju višednevnu visoku temperaturu, otežano disanje, gubitak čula ukusa i mirisa, jer su to simptomi koji ukazuju na potencijalnu infekciju covid 19 - rekao je Bojat i naglasio da je važno da se sugrađani javljaju ako imaju ove simptome kako se ne bi stvarale velike gužve, a time zauzimalo mesto pacijentima kojima je testiranje na covid neophodno.

Covid ambulanta "Jovan Jovanović Zmaj" od danas raditi neprekidno, dok će covid ambulante na Novom naselju i u Veterniku raditi od sedam do 20 časova.

- Ako bude bilo potrebno otvorićemo još jednu covid ambulantu u Ulici Jug Bogdana - najavio je Bojat.

On je apelovao na građane da nose maske i rukavice, drže distancu i ne kreću se u velikim gužvama.


Izvor: 021, RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
12°
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1002.2 mb
Vetar: 6 m/s, E
Uto 5° - 18° Mogući pljuskovi
Sre 9° - 15° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?