U KCV juče primljen najveći broj pacijenata u jednom danu od početka epidemije

13:11:00 27.11.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Klinički centar Vojvodine primio je juče na bolničko lečenje najveći broj kovid pacijenata od početka epidemije. Kako je saopštila ta zdravstvena ustanova, u prethodna 24 časa hоspitаlizоvаna su 52 pаciјеntа.

U KCV juče primljen najveći broj pacijenata u jednom danu od početka epidemije


Trenutno se, u Kliničkom centru Vojvodine leči 359 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od koronavirusa. Od toga, kod 23 pacijenta lečenje zahteva primenu invazivne mehaničke ventilacije, a kod velikog broja ostalih pacijenata, s obzirom na težinu kliničke slike, uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje se i intenzivna kiseonička potpora.

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 27 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od koronavirusa.

S obzirom na porast broja hospitalizovanih pacijenata KCV je bio prinuđen da obezbedi dodatne smeštajne kapacitete kao i da reorganizuje ljudske resurse unutar svojih organizacionih jedinica.

U kovid sistemu su trenutno: Klinika za infektivne bolesti, Klinika za medicinsku rehabilitaciju, Klinika za abdominalnu hirurgiju, Klinika za urologiju, Klinika za plastičnu hirurgiju, Klinika za maksilofacijalnu hirurgiju, Klinika za otorinolaringologiju, Klinika za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju, Klinika za neurohirurgiju, Klinika za vaskularnu hirurgiju kao i Klinika za anesteziju intenzivnu terapiju i terapiju bola.

Urgentni centar, Specijalistička poliklinika i preostali hospitalni deo KCV funkcionišu kao non kovid jedinice.

Iz KCV apeluju na građane da pomognu zdravstvenom sistemu i Kliničkom centru Vojvodine te da se obavezno pridržavaju svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitnih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
10°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 999.3 mb
Vetar: 2 m/s, NNE
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?