U KCV na respiratoru 10 pacijenata, na Novosadskom sajmu 127 obolelih

20:04:00 11.04.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine nalazi se 137 pacijenata, a na Novosadskom sajmu 127 lakše obolelih od kovida 19, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković u telefonskoj izjavi za Tanjug.

U KCV na respiratoru 10 pacijenata, na Novosadskom sajmu 127 obolelih


- U ovom trenutku imamo 137 hospitalizovanih pacijenata u KCV sa potvrđenim korona virusom, 127 pacijenata je u privremenoj bolnici na Novosadskom sajmu, imamo ukupno 10 pacijenata na respiratoru, 24 otpuštena pacijenta od početka epidemije, a šest otpuštenih u poslednja 24 sata – rekao je Gojković i dodao da su ove brojke konstantne, te da nema naglih iskakanja.

- To je dobro, ali i dalje pozivam na ozbiljan oprez, pošto su još teški dani pred nama i ne treba da dozvolimo nas zavara trenutno stanje, koje je dobro, pošto je virus veoma zloćudan i pokazao je u mnogim mestima da zna da odgovori potpuno nepredviđeno i na način koji niko ne očekuje - rekao je Gojković i pozvao sve građane da i dalje poštuju mere fizičkog distanciranja i sve propisane mere, jer je to putokaz da iz ovoga izađemo što pre.

Podsećamo, u Kliničkom centru Vojvodine od početka epidemije preminulo je osam pacijenat, a poslednji smrtni slučaj bio je 4. aprila.

Inače, u Srbiji je od koronavirusa u protekla 24 sata preminulo još troje, dok je još 275 njih zaraženo. Ukupan broj zaraženih je 3.380, a njih 2.436 je hospitalizovano.


Građani sa simptomima da se jave i u vreme policijskog časa


Građani sa simptomima koji ukazuju na mogućnost zaraze virusom korona mogu da se obrate kovid ambulantama i u vreme policijskog časa.

U KCV na respiratoru 10 pacijenata, na Novosadskom sajmu 127 obolelih


- Bez obzira što je u toku policijski čas i postoji zabrana kretanja, apelujem i molim sve građane koji imaju simptome bolesti, pa makar oni bili i najmanji mogući, da ne odlažu posete lekaru, da se jave u kovid ambulante i da mere koje se sprovode u ovom trenutku ne budu razlog za neki izgovor kasnog javljanja lekaru - rekao je Gojković i naglasio da je cilj da svim građanima bude pružena pravovremena i nadasve brza zdravstvena usluga, te da "zbog toga sve ustanove rade punim kapacitetom i bez ikakvog vremenskog ograničenja".

On je istakao da policija nikome neće praviti problem i neće biti prepreka da građani kojima je potrebna zdravstvena usluga, odnosno građani sa simptomima, stignu do kovid ambulante.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
16°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 999.9 mb
Vetar: 1 m/s, NNE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?