U KCV se leči 20 pacijenata, petoro u izuzetno teškom stanju

11:03:00 27.03.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV) trenutno se leči 20 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa COVID-19, a njih petoro se nalazi u izuzetno teškom stanju, potvrdila je pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo Snežana Bojanić.

U KCV se leči 20 pacijenata, petoro u izuzetno teškom stanju


Ona je podsetila i na važnost primene svih mera prevencije i samozaštite u sprečavanju širenja zaraze koronavirusom, apelujući na sve građane da se tih mera striktno pridržavaju.


Testiranja i u Domu zdravlja


Dom zdravlja „Novi Sad“ danas će početi da radi testiranje pacijenata sumnjivih na korona virus, izjavio je direktor Doma Veselin Bojat. On je za TV Prva rekao da su zaposleni u dva respiratorna centra i trećem respiratornom centru namenjenom za decu Doma zdravlja bili nekoliko dana u Institutu za javno zdravlje Vojvodine gde su obučeni kako se uzima bris u slučaju sumnje na zarazu COVID-19.

- Ne treba građani sad da pohrle u resporatorne centre. Radiće se testiranje kod osoba koje su ranije bile proglašavane sumnjivim ili vrlo verovatno zaraženim - rekao je Bojat.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?