U KCV se leči 25 obolelih od korone, jedan pacijent na respiratoru

09:06:00 15.06.2020, Komentara: 0

Novi Sad – U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 25 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo Covid-19, a jedan pacijent se nalazi u teškom stanju i na respiratoru je, prenosi 021.

U KCV se leči 25 obolelih od korone,  jedan pacijent na respiratoru


U poslednjih desetak dana broj obolelih kreće od 20 do 25, s tim da su u pitanju različiti pacijenti, jer se oni izlečeni nakon otpusta iz KCV-a šalju kući, ali ih zamenjuju novi pacijenti.

Ranije su u KCV-u naveli da je od početka epidemije u Srbiji kroz tu zdravstvenu ustanovu prošlo oko 600 pacijenata obolelih od virusa korona.

Ipak, da virus u Novom Sadu nije nestao govore podaci o osobama u samoizolaciji.

Naime, kako navodi 021, primetno je da ima novih slučajeva ne samo u Vojvodini, već i u celoj Srbiji, jer je krajem prošle nedelje broj osoba u samoizolaciji na nivou cele države za tri dana sa oko 830 skočio na 1.030. Slično je i u Novom Sadu gde je sada 65 ljudi u samoizolaciji, što je dvostruko više nego pre nedelju dana kada ih je bilo 31, a treba uzeti u obzir da ih je poslednjih dana maja bilo manje od 10.


Gojković: U Vojvodini trenutno više obolelih od gripa nego od korone


Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da mi ni sada nemamo porast broja obolelih.

- Držimo konstantan broj. I dalje imamo ogroman broj testiranja i otkrivanja novoobolelih i taj broj je potpuno linearan. To nas očekuje i u sledećem vremenskom periodu - rekao je Gojković jučre za Pink i dodao da je na osnovu informacija situacija stabilna, ali se i dalje moraju sprovoditi pojedinačne mere.

- Mi se aktivno pripremamo za sve moguće scenarije, kao i scenarije za jesen. Radimo planski na stvarima koje će se možda dogoditi, a možda i neće - rekao je Gojković i naglasio da je teško predvideti u kom pravcu će se cela situacija na jesen kretati.

Gojković je rekao da u Vojvodini trenutno ima više obolelih od gripa, nego od korone.


Izvor: 021, Pink


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 36%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?