U KCV se od Covid - 19 infekcije leči 56 pacijenata, petoro na mehaničkoj ventilaciji

13:05:00 03.05.2020, Komentara: 0

Novi Sad – U AP Vojvodini se nastavlja trend opadanja broja novoobolelih od Covid - 19 infekcije, uz istovremeno smanjivanje broja pacijenata koji se od te infekcije leče u za to predviđenim ustanovama u pokrajini, saopštio je danas Biro za odnose sa javnošću Pokrajinske vlade.

U KCV se od Covid - 19 infekcije leči 56 pacijenata, petoro na mehaničkoj ventilaciji


U Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu se, tako, od Covid - 19 infekcije trenutno leči 56, a u Opštoj bolnici u Pančevu 81 pacijent. Od toga, na mehaničku ventilaciju je u KCV priključeno pet, a u pančevačkoj bolnici dva pacijenta.

U privremenoj izolacionoj bolnici u hali jedan „Novosadskog sajma“, predviđenoj za smeštaj obolelih sa lakšom kliničkom slikom Covid - 19 infekcije, trenutno se nalaze 34, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 47 pacijenata.

Na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, od Covid - 19 infekcije leči se petoro dece i sva ona su u dobrom opštem stanju.

Paralelno sa nastavkom intenzivne borbe protiv epidemije, zdravstveni sistem AP Vojvodine funkcioniše i u svim drugim segmentima, pa je, prema rečima pokrajinskog sekretara za zdravstvo prof. dr Zorana Gojkovića, u poslednjih sedam dana u medicinskim ustanovama u pokrajini građanima pruženo više od 300.000 usluga koje nisu vezane za Covid - 19 infekciju.

Uprkos relaksaciji mera koja je rezultat uspešne borbe protiv epidemije, za konačnu pobedu nad virusom Covid - 19 i dalje je od odlučujućeg značaja da se građani ponašaju maksimalno odgovorno i da primenjuju sve mere predostrožnosti, uključujući striktno poštovanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski i rukavica i upotrebu dezinfekcionih sredstava.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?