U KCV-u biće otpušten 151 radnik

09:12:00 26.12.2015, Komentara: 2

Novi Sad - Ukupno 151 osoba zaposlena u Kliničkom centru Vojvodine ostaće bez posla, zbog Odluke o maksimalnom broju zaposlenih u državnim ustanovama.

U KCV-u biće otpušten 151 radnikFoto: 021.rs

KCV trenutno ima 2.970 zaposlenih, a prema pomenutoj odluci biće ih 2.819. Samo dvoje će otići u penziju jer mora po zakonu, a koliko će ih se na to odlučiti, a da ima uslove, zavisi od volje zaposlenih koji te uslove ispunjavaju.

U KCV navode da je moguće da će najveće žrtve biti pacijenti, ali nisu odgovorili na pitanje da li će biti otpušteno više nemedicinskog ili medicinskog osoblja.

- Nije tajna da su u našoj zdravstvenoj ustanovi duge liste čekanja na pojedine preglede i zahvate, što zbog manjka skupe opreme i aparata, što zbog nedostatka ljudi. I dalje je uzročnik dugih lista čekanja mali broj aparata, ali sa novim otpuštanjem moguće je da će i manjak kadrova usloviti njihovo povećanje - navode u KCV za Blic.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi paviljonskog tipa, gde je potrebno više nemedicinskog nego medicinskog osoblja radi održavanja objekata, nadaju se da će pronaći kompromis sa Ministarstvom zdravlja i da neće biti otpuštanja.

- Ministarstvo nam je kadrovskim planom za 2015. odobrilo povećanje broja zaposlenih i to osam lekara, dva farmaceuta, 60 medicinskih tehničara, a smanjilo broj zdravstvenih saradnika za šest i nemedicinskih radnika za 63, u odnosu na prethodni kadrovski plan - kažu u službi za informisanje KCV.

Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Anka

, *.dynamic.stcable.net

Strasno je to, koliko su ti ljudi ucili, i dalje uce..za koje plate rade, pod kakvim uslovima rade, a dobijaju otkaze.
Nista drugo nego tuzno. :(


Eldin.M

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Kad ce krenuti rad za Nove radnike ? Hvala unapred !


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.7 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?