U KCV-u leči se 41 oboleli od koronavirusa, dvoje na respiratoru

13:06:00 24.06.2020, Komentara: 0

Novi Sad - U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 41 pacijent kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa COVID – 19. Od toga, kod dva pacijenta s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije, odnosno oni dišu pomoću respiratora.

U KCV-u leči se 41 oboleli od koronavirusa, dvoje na respiratoru


Iz KCV-a podsećaju da obavezna preventivna mera podrazumeva nošenje zaštitinih maski u gradskom, prigradskom i međumesnom saobraćaju, a preporučuje se nošenje maski u svim zatvorenim prostorima. Pored ovih preporuka neophodno je održavanje odgovarajuće distance, kao i redovno pranje, i dezinfekcija ruku.

Nisu predviđene nikakve novčane kazne za one koji ne nose maske u gradskim autobusima, ali putnici neće moći da uđu u vozilo ako ne nose ovu opremu.

Krizni štab Vlade je na jučerašnjoj sednici doneo i odluku da svaki čovek u zatvorenom prostoru mora da ima bar tri kvadratna mera. To znači da ako je prostor od 300 kvadrata, u njemu može biti najviše 100 ljudi.

Distanca na otvorenom povećana je sa jednog metra na metar i po.

Takođe, zabranjene su posete bolnicama.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.6 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?