U KCV-u na lečenju 75 оbоlеlih оd korone

09:08:00 25.08.2020, Komentara: 0

Novi Sad - U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 75 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od koronavirusa, od kojih je pet priključeno na respiratore, saopštila je ta zdravstvena ustanova.

U KCV-u na lečenju 75 оbоlеlih оd korone


Kako napominju, kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su oboleli od koronavirusa, a s obzirom na težinu kliničke slike, uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje se i intenzivna kiseonička potpora.

U cilju sprečavanja širenja i oboljevanja od kovid-19 virusne infekcije, iz Kliničkog centra Vojvodine apeluju na građane da je obavezno pridražavanje svih preventivnih zaštitnih mera.

- Apelujemo na građane da se pridržavaju svih preventivnih mera, što podrazumeva nošenje maske, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekciju ruku, kao izbegavanje okupljanja u većem broju u zatvorenom prostoru - kažu u KCV.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?