U Kliničkom centru Vojvodine 115 obolelih od koronavirusa

08:04:00 07.04.2020, Komentara: 0

Novi Sad – U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) trenutno se leči 115 pacijenata obolelih od virusa kovid 19, od čega se njih pet nalazi na mehaničkoj ventilaciji.

U Kliničkom centru Vojvodine 115 obolelih od koronavirusa


Kako je navedeno na sajtu Pokrajinske vlade, u privremenoj bolnici na „Novosadskom sajmu“, otvorenoj za zbrinjavanje obolelih od virusa kovid-19 sa lakšom kliničkom slikom, leči se 38 takvih pacijenata. Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je sinoć za RTS da je do ponedeljka u 19 časova na Novosadskom sajmu primljeno 39 građana. Ni on, ni Pokrajinska vlada nisu naveli odakle su građani koji su smešteni na Sajmu.

Tokom jučerašnjeg dana, iz KCV su, posle neophodnog perioda lečenja u toj ustanovi, još dva pacijenta u opštem dobrom stanju otpuštena na kućno lečenje, koje podrazumeva dalje sprovođenje mera izolacije i lekarski nadzor od strane infektologa.

Prema podacima Kriznog štaba Vlade Srbije, u Novom Sadu od koronavirusa je obolelo 86 građana, što je za 30 obolelih više nego u petak kada je bilo 55 zaraženih. Prema dostupnim podacima, deo Novosađana se nalazi na lečenju u Kličničkom centru Vojvodine, a deo je u izolaciji, verovatno, na Novosadskom sajmu.


Više nema lečenja kod kuće, svi zaraženi moraju u bolnice


Svi zaraženi koronavirusom moraju da se leče u kovid bolnicama ili improvizovanim bolnicama u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i više nema lečenja kod kuće. To su instrukcije koje su Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" prosledili lokalnim samoupravama.

Do sada su pacijenti, koji nisu imali simptome bolesti ili su imali blažu kliničku sliku lečeni kod kuće. Odlukom Vlade Srbije svi pozitivni na koronu biće lečeni u bolnicama, oni bez simptoma ili sa blažom kliničkom slikom u privremenim bolnicama, a sa težom kliničkom slikom u kovid bolnicama.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
10°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 999.3 mb
Vetar: 2 m/s, NNE
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?