U montažnim objektima za beskućnike ukupno 35 mesta

17:11:00 05.11.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Oni koji nemaju krov nad glavom, večeru, topli napitak i prenoćište u Novom Sadu, mogu to dobiti u nekom od tri takozvana kontejnera za beskućnike.

Dva montažna objekta za muškarce sa 28 mesta, postavljena su ispred Centra za socijalni rad, dok je za žene obezbeđen smeštaj kapaciteta sedam mesta sa mogućnošću proširenja u Temerinskoj 6.

U montažnim objektima za beskućnike ukupno 35 mesta

Pravo na prenoćište imaju punoletne osobe, koje nemaju krov nad glavom, koje su bez lične dokumentacije, nezaposlene ili stambeno neobezbeđene.

Dušanka Zorić, socijalna radnica i koordinatorka projekta "Prenoćište za beskućnike", kaže da je bitno da ljudi ne spavaju na ulicama, železničkoj stanici, parkovima, itd.

"Projekat traje šest meseci tokom godine, znači od januara do kraja aprila, novembar i decembar. Prijavljuju se u Centru za socijalni rad, kao i u Svratištu za beskućnike u Kralja Petra Prvog 28C, gde se mogu okupati i doručkovati, a nas borave od 19 časova do 7 časova ujutru", kaže Dušanka.

Aktivnost za privremeni smeštaj beskućnika realizuje se u gradu u poslednjih osam godina, a finansira je Gradska uprava za socijalnu i dečju zaštitu.

Izvor: RTV.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 2 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?