U Narodnoj kuhinji jede više od 600 Novosađana

12:07:00 06.07.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Broj korisnika Narodne kuhinje raste iz godine u godinu, a liste čekanja su sve duže. Trenutno u Narodnoj kuhinji u Novom Sadu jede više od 600 građana, a nije zanemarljiv ni broj onih koji po nekoliko meseci čekaju u redu da bi bili dodati na listu korisnika.

"Aktivna lista čekanja postoji, ali mi smo uspeli da povećamo broj korisnika lanč paketa sa 400 od septembra 2013. godine, na 800, zato što je u prigradskim naseljima povećan broj korisnika materijalnog obezbeđenja porodice", kaže Dragan Lazić, sekretar Crvenog krsta.

U Narodnoj kuhinji jede više od 600 NovosađanaFoto: RTV

Obrok na jednom od dva punkta Narodne kuhinje u Novom Sadu podrazumeva pola litra kuvanog jela i jednu veknu hleba po osobi.

Marija Orlik, servirka u Narodnoj kuhinji, kaže da ljudi koji tu jedu namju gde niti od čega da skuvaju obrok, da imaju mala primanja i da neko od njih ima krov nad glavom, a neko i ne.

Kako bi smanjio broj onih koji gladuju parlament u Francuskoj jednoglasno je izglasao Zakon o zabrani bacanja hrane. Međutim, ovakve inicijative u Srbiji, još su daleko od realizacije, te mnogi i dalje poslednje nade polažu u to da će pronaći posao od koga će moći da žive u boljim uskovima. Većina njih radila je u nekada uspešnim firmama, koje se ugašene zbog loših privatizacija.

Izvor: RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?