U nedelju besplatni pregledi u Kliničkom centru Vojvodine i limanskom Domu zdravlja

19:09:00 20.09.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Besplatni pregledi ponovo će biti organizovani širom Srbije, a u Novom Sadu to je moguće uraditi u Kliničkom centru Vojvodine i Domu zdravlja „Novi Sad“. Za ove preglede nije potrebna zdravstvena knjižica.

U nedelju besplatni pregledi u Kliničkom centru Vojvodine i limanskom Domu zdravlja


U nedelju, 22. septembra, od 8 do 16 časova, svi građani će u Kliničkom centru moći da iz uzorka krvi provere tumor markere, kao i da obave preventivne ORL preglede u specijalističkoj Poliklinici, na odeljenju Klinike za otorinolaringologiju i hirurgiju glave i vrata (zgrada Poliklinike).

Takođe, u Domu zdravlja „Novi Sad“ na Limanu IV, svi zainteresovani građani moći će da:

- urade ultrazvučni pregled gornjeg abdomena (pacijenti pre pregleda ne smeju da doručkuju niti piju kafu, jer oni koji nisu adekvatno pripremljeni za pregled neće moći da ga urade)

- izmere visinu krvnog pritiska sa EKG-om

- urade analizu nivoa šećera u krvi (Iz Doma zdravlja mole građane da ovu vrstu pregleda rade samo oni koji već nemaju dijagnostikovan dijabetes! Svi koji budu želeli da urade ovu vrstu analize ne smeju da doručkuju, niti piju kafu.)

Iz Doma zdravlja napominju da je značajno da na ove preglede najpre dođu oni građani koji nemaju zdravstveno osiguranje i to u periodu od 08:00 do 10:00 h u objekat Liman IV, da bi dobili redni broj za pregled za koji su se odlučili, kako ne bi dugo čekali, već došli u dogovoreno vreme.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 994.6 mb
Vetar: 4 m/s, WSW
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?