U nedelju Mensino testiranje građana

09:11:00 02.11.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Mensa Srbije organizovaće testiranje građana u dve grupe, u nedelju, 5. novembra u amfiteatru 1 Departmana za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta. Prva grupa radiće testove od 12, a druga od 13.30 sati.

U nedelju Mensino testiranje građana

Mogu se testirati osobe starije od 17 godina, koje Mensin test nisu radile u prethodnih godinu dana i kojima je ovo jedan od ukupno tri pokušaja.

Testiranje košta 1000 dinara za zaposlene, a za nezaposlene, penzionere, studente i đake košta 700 dinara. Uplatnicu treba popuniti tako da svrha uplate bude "NS testiranje", primalac "Mensa Srbije, Bulevar oslobođenja 22, 21000 Novi Sad", račun primaoca "355-1025995-50", dok u polju poziv na broj kandidat treba da upiše svoj jmbg.

Nakon što uplata legne na Mensin račun kandidati treba da popune prijavnu formu koju mogu naći OVDE.

Mensino testiranje u našoj zemlji predviđa vreme rešavanja od 40 minuta. Pre samog zadavanja testa voditelj testiranja će uputiti kandidate u to kako se test rešava i proći će primere testa zajedno sa kandidatima uz detaljno objašnjenje svakog primera. U tom periodu kandidati će moći glasno da postavljaju pitanja oko principa i forme rešavanja zadataka. Tokom zvaničnog testiranja takva pitanja se ne mogu postavljati. Ukupno ima 36 zadataka. Svi problem-zadaci se sastoje od 3x3 matrice jednostavnih geometrijskih figura, od kojih je poslednje polje prazno. Cilj je pronalaženje adekvatnog rešenja koje bi kompletiralo logiku matrice, time što se umesto praznog polja bira jedno od 8 ponuđenih odgovora.

Mensin kriterijum za članstvo je postignuće na testu koje odgovara postignuću koje postiže dva ili manje od dva odsto populacije.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
10°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 996.3 mb
Vetar: 5 m/s, WNW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?