U nedelju na Štrandu besplatna obuka iz reanimacije

13:06:00 16.06.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Drugi javni čas javno-zdravstvene kampanje „Spasi me“ biće održan u nedelju, 19. juna na Štrandu, na platou ispod Mosta slobode.

U nedelju na Štrandu besplatna obuka iz reanimacije

Foto: "Spasi me" / Dejan Krstić

Svi zainteresovani imaće priliku da prođu besplatnu obuku iz kardiopulmonalne reanimacije (KPR) uz pravilnu upotrebu automatskog eksternog defibrilatora (AED), kao i da na adekvatan način prepoznaju osobu koja je doživela naglo nastali srčani zastoj.

Sugrađani će imati priliku da na četiri različita punkta prođu obuku o pravilnom izvođenju KPR-a uz pravilnu upotrebu AED aparata. Takođe, najmlađi će imati priliku da kroz različite radionice, prilagođene njihovom uzrastu, nauče kako da i oni pomognu kada se dogodi srčani zastoj.

Događaj će početi u 10 i trajaće do 13 časova.

Mnogobrojne javne ličnosti iz javnog života i sveta sporta podržale su ovu kampanju, a među njima su olimpijci Mihail Dudaš, Marica Perišić, Anja Crevar, kao i fudbaler Crvene zvezde Milan Pavkov, legende „Državnog posla“ Dimitrije Banjac, Dejan Ćirijaković i Nikola Škorić, košarkaši Željko Rebrača i Ognjen Kuzmić, fotograf Marko Đurić i fitnes trener Saša Lazić, Maša Kuprešanin učesnica „Survivera“, kao i mnogi drugi.

Kampanja je pokrenuta od strane grupe studenata, članova Sekcije prve pomoci Medicinskog fakulteta u Novom Sadu uz podršku matičnog fakulteta, Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, a u saradnji sa Društvom lekara Vojvodine (Sekcija za anesteziju) i Srpskim lekarskim društvom (Sekcija za urgentnu medicinu).


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?