U nedelju Novosadski maraton

19:10:00 18.10.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadski maraton, 25. po redu, biće održan u nedelju, 22. oktobra, a start trke zakazan je za 10 časova na Trgu slobode.

U nedelju Novosadski maraton
foto: Skupština grada Novog Sada

Predsednik Organizacionog odbora i predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić najavio je da na Novosadskom maratonu učestvuje više od 1.000 takmičara iz 25 zemalja i sa svih kontinenata, a u organizaciji je ove godine učestvovalo više od 250 ljudi. On je na konferenciji za novianre rekao i da se, od kada se održava trka, ove godine prijavilo najviše Novosađana, oko 700, te da su očigledno „građani prepoznali maraton kao svoj maraton“. Na trenutni broj prijavljenih treba dodati još oko 200 učesnika štafetnog maratona, a očekuje se da će se prijaviti još oko 150 zaposlenih ljudi iz firmi koje su prijavile učešće u Novosadskom maratonu. Iz inostranstva se prijavio čak 81 takmičar.

Staza maratona biće u nedelju zatvorena za saobraćaj od 9.30 do 15 časova. Na dva punkta trase održavaće se muzički program, koji treba da podrži takmičare: na startu, Trgu slobode i kod Kineske četvrti.

Glavna trka od 42,195 kilometra startuje u 10 časova, a staza se zatvara u 15 sati.

Pored maratonske trke, u nedelju 22. oktobra održaće se i propratne trke 25. Novosadskog maratona: diplomatski maraton, štafetni maraton (od tri do 10 izmena), trka na 33,815 km, trka na 25,435 km, humanitarna EKO rekreacija, rekreativno trčanje na 10,548 km, trčanje srednjoškolaca, osnovaca, predškolaca, kao i tradicionalna puzeća trka beba.

Trasa Novosadskog maratona kreće od Trga slobode, ide Ulicom Zmaj Jovinom, Dunavskom, Kejom Žrtava racije, Beogradskim kejom, Bulevarom cara Lazara, Ulicom dr Sime Miloševića, Jiričekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana, Balzakovom, 1300 kaplara, Ulicom Ive Andrića, Bulevarom Evrope, Futoškom ulicom, Futoškim i Novosadskim putem, gde se pravi okret na semafora kod ulaza u Veternik.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.1 mb
Vetar: 5 m/s, W
Sre 6° - 9° Moguća kiša
Čet 5° - 14° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?