U nedelju počinje prijavljivanje za besplatna auto-sedišta

10:05:00 13.05.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Prijavljivanje za besplatna dečija auto-sedišta počinje u nedelju, 15. maja.

U nedelju počinje prijavljivanje za besplatna auto-sedišta


Sa ciljem unapređenja bezbednosti saobraćaja dece kao putnika u automobilima, u saradnji sa Gradskom upravom za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada, u toku 2022. godine biće podeljeno ukupno 300 autosedišta za decu od 9 do 36 kilograma. Podela će biti obavljena kroz dva kruga.

U prvom krugu će biti podeljeno 200 auto-sedišta za decu rođenu između 1. januara i 1. septembra 2021. godine, a u drugom krugu preostalih 100 auto-sedišta, sredinom septembra, za decu rođenu između 1. jula 2021. i 31. januara 2022. godine.

Obavezan uslov je da je bar jedan od roditelja prijavljen na adresi na teritoriji Grada Novog Sada.

Roditelji koji se prijave i ispunjavaju tražene uslove, i ako budu odabrani za dodelu auto-sedišta (prvih 200 roditelja koji se prijave), odslušaće predavanje o značaju i pravilnoj upotrebi dečijih auto-sedišta i tom prilikom dostaviti na uvid ličnu kartu i izvod iz matične knjige rođenih za dete.

Predavanja će biti održano 30. maja i 7. juna u terminima od 10h i 18h, nakon čega će biti uručena auto-sedišta. Odabrani roditelji biće kontaktirani.

Prijava za autosedišta je isključivo onlajn - na OVOM LINKUpočinje u nedelju, 15. maja, od 12 časova (deo za prijavu na linku neće biti vidljiv pre toga).


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 52%
Pritisak: 996.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?