U novoj zgradi Hitne pomoći biće predbolničko zbrinjavanje pacijenata

17:08:00 08.08.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Nova zgrada Zavoda za hitnu medicinsku pomoć na Bulevaru patrijarha Pavla trebalo bi da bude otvorena do kraja marta sledeće godine. Predstavnici Grada i Pokrajine tvrde da, ako se bude radilo ovim tempom, može biti završena i pre roka.

U novoj zgradi Hitne pomoći biće predbolničko zbrinjavanje pacijenata

U novoj zgradi će se raditi i prehospitalno zbrinjavanje pacijenata iz oblasti hitne medicinske pomoći što je, prema rečima dr Bogdana Živanovića, direktora Hitne pomoći, jedna od pogodnosti u radu te ustanove.

Objekat na Bulevaru patrijarha Pavla prostiraće se na 5.300 metara kvadratnih, u njemu će biti pedijatrijska hitna služba, ambulanta za odrasle i sobe za reanimaciju i opservaciju. Predviđeno je i mesto za stomatološku ordinaciju i sve vreme otvorenu apoteku. Kol-centar biće povezan sa svim kolima Hitne pomoći u gradu i okolini, ali i zdravstvenim ustanovama u celoj Srbiji. Imaće i edukativni centar, koji će moći da se pretvara u prostor sa 200 kreveta, u slučaju elementarne nepogode ili zaraznih bolesti.

- Danas smo se uverili da su počeli instalacioni radovi, radi se grejanje, vodovod i kanalizacija, a uskoro će početi i izgradnja mreže optičkih kablova za povezivanje kompjutera. Ono što je ostalo da se odradi jesu priključci za struju, vodu, grejanje i kanalizaciju kako bi sređivanje eksterijera i spoljni radovi mogli nesmetano da se obavljaju. Lokacija na kojoj se nalazi nova zgrada Zavoda je odlična jer ima izlaze u svim pravcima i tu će biti sedište Hitne pomoći, odnosno glavni punkt, dok već imamo naše punktove s vozilima i ekipama na Klisi, u Petrovaradinu, Futogu i Sremskoj Kamenici – rekao je prof. dr Zoltan Horvat.

On je dodao da će se uskoro raspisivati i tenderi za nabavku medicinske i nemedicinske opreme.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
18°
Vlažnost: 60%
Pritisak: 1013.1 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Ned 8° - 24° Pretežno sunčano
Pon 9° - 22° Malo i umereno oblačno

Anketa

Kupate li se na Štrandu?