U Novom Sadu 10.000 nelegalnih potrošača vode

11:02:00 14.02.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Prema procenama tehničkog sektora JKP „Vodovod i kanalizacija“, Novi Sad ima gotovo 300 kilometara nelegalno sagrađene vodovodne mreže priključene na sistem ovog preduzeća.

U Novom Sadu 10.000 nelegalnih potrošača vode


Borislava Pejanović, portparol JKP „Vodovod i kanalizacija“ kaže za "Večernje novosti" da se iz ove mreže vodom snabdeva nešto manje 10.000 potrošača koji i pored nelegalnih priključaka - ipak plaćaju utrošenu vodu. Ovaj problem najčešće je zastupljen u naseljima gde je u poslednje dve decenije bilo mnogo divlje gradnje, a uporedo sa nelegalnom izgradnjom objekata napravljene su i nelegalne vodovodne mreže.

Na magistralne cevovode za Petrovaradin i Sremske Karlovce pet puta je pokušano nelegano priključenje, a dva evidentirana su u naselju Adice, pišu Novosti.

- Imamo u sistemu oko 50.000 legalnih priključaka i nešto manje od 10.000 nelegalni. Većina nelegalnih korisnika privremeno je evidentirana i s njima je sklopljen sporazum o privremenom korišćenju, pa im se na osnovu toga i naplaćuje utrošena voda - precizira Pejanovićeva.

Ona objašnjava kako svake godine ekipe „Vodovoda“ u proseku evidentiraju oko 200 slučajeva novog nelegalnog priključivanja na vodovodnu mrežu. Prema njenim rečima, nelegalni priključak se može privremeno evidentirati, ali samo ako se nalazi na nelegalno izgrađenoj vodovodnoj mreži koja ima ugrađen glavni vodomer, a ne postoje uslovi za legalno priključenje. Uslov je i da nelegalna mreža nije spojena na magistralne cevovode.

Inače, JKP „Vodovod i kanalizacija“ ima takozvanu nultu toleranciju prema nelegalnom priključivanju na redovnu vodovodnu mrežu. To znači da će svi nelegalni priključci biti isključeni, uz naplatu troškova ovog posla.


Izvor: Večernje novosti


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?