U Novom Sadu 15 prekršajnih prijava zbog nepoštovanja mera

13:07:00 26.07.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Sanitarna inspekcija, proteklih dana, podnela je 15 prekršajnih prijava protiv odgovornih lica tokom pojačane kontrole sprovođenja protivepidemijskih mera u Novom Sadu. Najveći deo odnosio se na nenošenje maski u zatvorenom prostoru i nepoštovanje fizičke distance, saopštila je Pokrajinska vlada.

 U Novom Sadu 15 prekršajnih prijava zbog nepoštovanja mera


Vanrednim nadzorom poštovanja propisanih mera kontrolisano je 40 objekata, među kojima je najviše bilo ugostiteljskih objekata, tržnih centara i prodavnica. Prilikom kontrole, sanitarna inspekcija je obaveštavala kontrolisana lica i građane o merama koje su na snazi, ukazivala na značaj protivepidemijskih mera, kao i na ličnu odgovornost svakog lica u njihovom sprovođenju.

- U skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Uredbom o merama za sprečavanje zarazne bolesti kovid 19 i drugim zakonskim odredbama, za nepoštovanje protivepidemijskih mera prekršajno će odgovarati i pravni subjekti i pojedinci – navode u Pokrajinskoj vladi.

Kontrolisanje poštovanja protivepidemijskih mera biće nastavljeno i u narednim danima na teritoriji svih gradova Vojvodine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
23°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1003.4 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?