U Novom Sadu 20 obolelih od morbila

11:02:00 01.02.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Već 20 osoba u Novom Sadu obolelo je od malih boginja, podaci su Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

U Novom Sadu 20 obolelih od morbila

Reč je uglavnom o osobama straijim od 20 godina, među kojima ima vaspitača, ali i zdravstvenih radnika. Zbog toga iz Doma zdravlja "Novi Sad" apeluju na roditelje da vakcinišu nevakcinisanu decu, napominjući da vakcina nije štetna, a iz PU "Radosno detinjstvo", po nalogu Ministarstva zadravlja, od roditelja zahtevaju da donesu vakcinalne kartone dece.

Ipak, u ovoj predskolskoj ustanovi sumnjaju da su pojedini roditelji falsifikovali vakcinalne kartone i sami ručno upisivali izmišljene datume vakcinacije.

"Sumnja se da su lažirani uglavnom kartoni u papirnoj formi, koje je bilo moguće dostaviti i fotokopirane, dok za kartone koji su direktno izvučeni u domu zdravlja iz elektronskog sistema i koji sadrže na licu mesta udaren pečat ne postoji velika sumnja", rekla je za 021.rs koordinatorka Službe Preventivno-zdravstvene zaštite "Radosnog detinjstva" Ljubinka Vujić.

Podsetimo, iz Ministarstva zdravlja nopominju da se epidemija ne može zaustaviti dok obuhvat vakcinacijom ne bude veći od 95 odsto.

Izvor: 021.rs, novisad.com

Ilustracija: Dr. Partha Sarathi Sahana / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 2 m/s, NNE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?