U Novom Sadu 250 obolelih od korone, na lečenju u KCV 26

17:09:00 17.09.2020, Komentara: 0

Novi Sad - U Novom Sadu ima 250 obolelih od koronavirusa, dok ih je u Vojvodini ukupno 594, objavio je Institut za javno zdravlje Vojvodine, uz ocenu da je epidemiološka situacija u pokrajini nesigurna.

U Novom Sadu 250 obolelih od korone, na lečenju u KCV 26


Ova zdravstvena ustanova podatke o epidemiološkoj situaciji u Novom Sadu i Vojvodini objavila je mesec dana od kad se poslednji put oglasila u vezi sa obolelima od korone, iako je epidemija još u toku, navodi 021.

U Institutu za javno zdravlje Vojvodine kažu da iako je prisutan opadajući trend obolevanja, još uvek je prisutna široka geografska rasprostranjenost i aktivnost virusa na teritoriji pokrajine, što ukazuje na potrebu primene mera zaštite i u narednim nedeljama. Aktivni slučajevi su prisutni u 37 od 45 opština u Vojvodin, navodi Institut i dodaje da je tokom prethodne dve nedelje na teritoriji Vojvodine došlo do kontinuiranog pada broja registrovanih slučajeva u odnosu na prethodni epidemijski talas. Dnevni broj registrovanih slučajeva se kreće u rasponu od tri do 14.

Među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo.

Prema podacima objavljenim danas, u Kliničkom centru Vojvodine trеnutnо se lеči 26 obolelih od korone, što je pet manje nego juče, dok je i dalje njih troje na respiratorima.



Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 997.8 mb
Vetar: 2 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?