U Novom Sadu 72 osobe obolele od korone

12:10:00 14.10.2020, Komentara: 0

Novi Sad - U Novom Sadu je trenutno 72 obolelih od korone, što je 22 manje u odnosu na pre nedelju dana, kada je Institut za javno zdravlje Vojvodine objavio poslednje podatke. U Vojvodini je 201 osoba obolela od Covida-19, a u Institutu ocenjuju epidemiološku situaciju u pokrajini kao nesigurnu.

U Novom Sadu 72 osobe obolele od korone


- U odnosu na prethodnu nedelju i dalje je prisutna stabilizacija broja registrovanih slučajeva na niskim nivoima. Dnevni broj registrovanih slučajeva se kreće u rasponu od 10 do 12 – navedeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Dodaju da je još uvek prisutna široka geografska rasprostranjenost i aktivnost virusa na teritoriji pokrajine, što ukazuje na potrebu primene mera zaštite i u narednim nedeljama.

Aktivni slučajevi su prisutni u 32 od 45 opština u Vojvodini, a u 24 opštine je prisutno manje od pet aktivnih slučajeva. Među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo.

- Registruju se pojedinačni slučajevi obolevanja dece školskog uzrasta, koje je povezano sa boravkom u drugim zemljama ili je do zaražavanja došlo od prethodno obolelih roditelja odnosno van škole. Nije registrovano prenošenje oboljenja među decom u školskim uslovima - dodaju u ovoj ustanovi.

Prema poslednjim podacima i Kliničkog centra Vojvodine koji su objavljeni u ponedeljak, 12. oktobra, u ovoj zdravstvenoj ustanovi se leče 23 pаciјenta obolela od koronavirusa, od kojih je četvoro na respiratorima.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?