U Novom Sadu dogodine prvi smer za dizajnere video igrica

17:11:00 11.11.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Novi studijski program - Dizajn video igara, prvi takav u Srbiji, akreditovan je ovog meseca na novosadskoj Akademiji umetnosti, a prva generacija od 20 studenata upisaće ga naredne jeseni.

U Novom Sadu dogodine prvi smer za dizajnere video igrica


Kako piše Blic, trenutno samo u Novom Sadu oko 500 ljudi radi u gejming industriji, a dobar deo zaposlenih dolazi upravo sa Akademije. To je i podstaklo ovu ustanovu da osnuje studijski program koji će obučiti diplomirane umetnike digitalnih medija.

- Kapaciteti koje trenutno imamo na Akademiji, od dizajna, ilustracije, animacije vizuelnih efekata, dizajna zvuka, produkcije i montaže u velikoj meri pokrivaju znanja zastupljena u oblasti gejm arta. Tako da ništa od specijalnih znanja neće zaobići nove studente, kao što je recimo i programiranje, koje će savladavati u saradnji sa profesorima sa Prirodno-matematičkog fakulteta. No, suštinski, mi obučavamo autora, odnosno reditelja i dramaturga video igara – rekao je Siniša Bokan, dekan Akademije.

On ističe da još uvek nije poznato koliko će od planiranih 20 studenata biti na budžetu jer kvote još uvek nisu donete, ali obećava da će praksa biti kvalitetna jer će saradnja biti sa vrhunskim gejming firmama.

Planirano je da ove osnovne studije u budućnosti dobiju i master studije.


Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.5 mb
Vetar: 1 m/s, S
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?