U Novom Sadu na birou 18.130 građana, NSZ organizuje obuke za njih

09:08:00 05.08.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Na evidenciji nezaposlenih u Novom Sadu krajem jula bilo je 18.130 građana, od kojih više od 56 odsto čine žene. Najviše nezaposlenih je sa završenom srednjom školom - 5.300, a najmanje sa doktoratom - 33.

U Novom Sadu na birou 18.130 građana, NSZ organizuje obuke za njih

Novosadska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje će već od septembra organizovati novi krug obuka za nezaposlene. Tako će oko stotinu mladih iz Novog Sada, Temerina i Bečeja, u okviru projekta "Dizajniraj svoj posao", imati priliku da se obučava u oblasti grafičkog i veb-dizajna, a prijava kandidata je u toku. Osim toga, krenuće i redovne obuke iz engleskog i nemačkog jezika (početni i srednji nivoi), ali i znakovnog jezika (A-1 i A-2 nivo). Biće organizovani i kursevi iz osnovne informatičke i obuke za korišćenje paketa Microsoft Office 365, za limara, frizera i geronto-negovatelja.

Na kursevima engleskog (početni i srednji nivo) i nemačkog jezika (početni nivo), informatičke obuke prema ECDL standardima, ali i kursevima za geronto-domaćice, manikir-pedikir, frizera i pomoćnika frizera, do kraja polugodišta obučena je 381 osoba.

Dosta nezaposlenih prošlo je kurseve i u Edukativnom centru Vojvodine iz veb-dizajna, preduzetništva, kulinarstva, za geronto-negovatelja, šivača, zavarivača i frizera.

Po planu i programu rada za tekuću godinu, do kraja godine trebalo bi da se realizuje obuka za nezaposlene u kategoriji osoba s invaliditetom. Oni će se obučavati kroz kurseve za engleski i nemački jezik, vođenje poslovnih knjiga, veb-radionice i osnovne informatičke obuke po ECDL standardu.

Izvor: Dnevnik.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.6 mb
Vetar: 2 m/s, S
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?