U Novom Sadu otvoreno još sedam šaltera za reklamacije na račune za struju

17:10:00 01.10.2024, Komentara: 1

Novi Sad – Elektrodistribucija Srbije (EDS) saopštila je da je u Novom Sadu otvorila još sedam šaltera za reklamacije zbog velikih problema sa računima za struju.

U Novom Sadu otvoreno još sedam šaltera za reklamacije na račune za struju


Oni tvrde da sistem očitavanja brojila normalno funkcioniše, te da danas počinje novi ciklus očitavanja potrošnje električne energije za prethodni mesec.

– U prethodnom periodu sva brojila su očitana i potrošnja je zabeležena – dodaju.

U ovom preduzeću podsećaju da je u Vojvodini posle 20 godina uveden novi softveri i da deo očitanih stanja nije mogao odmah da se unese u taj softver. Ponavljaju i da reklamacije mogu da se upute mejlom.

– Za korisnike koji su i pored toga odlučili lično da podnesu reklamaciju, u zgradi Elektrodistribucije Srbije u Novom Sadu otvoreno je još sedam dodatnih šaltera za prijem reklamacija. Na ovaj način, sa povećanim brojem šaltera, radiće se i u narednim danima, kako bi se maksimalno skratilo vreme čekanja ispred šaltera – zaključuju u EDS-u.


Sve manje šaltera u poslovnicama EPS-a

Oglasila se i Elektroprivreda Srbije, ali ne povodom žalbi građana na pogrešno očitana brojila i uvećane račune za struju, već navode da čak 87 odsto građana račune za električnu energiju plaća preko portala Uvid u račun, poslovnih banaka i Pošte Srbije, a svega 13 odsto na blagajnama Elektroprivrede Srbije.

– Zbog unapređenja efikasnosti, digitalizacije usluga i optimizacije troškova, od 1. novembra će sukcesivno doći do prestanka blagajničkog rada u poslovnicama EPS. Istovremeno, u narednih godinu dana, od 1. novembra do 30. oktobra 2025. korisnici koji budu plaćali račune preko portala i aplikacije Uvid u račun ostvariće popust od 30 dinara na narednom računu i na taj način neće imati trošak provizije – kažu u EPS-u.

Dodaju da je za građane koji žele da plate račune na šalterima Banke Poštanske štedionice u narednih šest meseci omogućena niža provizija u iznosu od 30 dinara. Takođe, Elektroprivreda Srbije je ranije svima koji pređu na elektronski račun omogućila dodatni popust od 50 dinara na svakom narednom računu.

– Broj korisnika elektronskog servisa Uvid u račun raste iz dana u dan i premašio je 600.000, što je dodatno ubrzalo trend smanjenja broja transakcija na blagajnama. Građani će u poslovnicama EPS, kao i do sada, moći da dobiju sve informacije o ugovorima i računima, kao i da podnesu reklamacije – navode u ovom preduzeću.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Viktorija

EPS tvrdi da sistem za očitavanje redovno funkcioniše?! Šta je onda sa neočitanim računima za više meseci zaredom??? Poslala sam reklamaciju i priložene račune gde piše; NEOČITAN ! To se desilo više puta, onda pošalju račun koji sadrži celokupnu potrošnju i sve svedu u jedan račun i dovedu potrošača u sledeću blok tarifu gde je automatski račun mnogo veći. Oni to jako dobro znaju i to rade namerno, pa ko reaguje-reaguje.
Ovo je pljačka! Angažovaću advokata i poslati tekst u inostrane novine, neka ceo svet vidi šta se ovde radi.
Zašto vlasti ne reaguju???
Otvoreno još šaltera za reklamaciju?! Koja sprdnja sa narodom! Zašto se ne uradi revizija računa od početka godine i otklone neispravnosti, a ne da ljudi stoje u redovima, da ugrožavaju zdravlje i da ih šalteruša maltretira? Revizorska kontrola bi jako brzo uvidela ogromne neispravnosti u računima (sprajanje potrošnje za dva i više meseci i izdavanje kao potrošnja za jedan i automatsko prebacivanje u višu blok tarifu i naplaćivanje po višoj ceni).
Gradonačelniće stani na put ovakvoj enormnoj pljački građana!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Nema podataka
°
Vlažnost: %
Pritisak: mb
Vetar: m/s,
Uto 4° - 21° Pretežno sunčano
Sre 5° - 20° Malo i umereno oblačno

Anketa

Kupate li se na Štrandu?