U Novom Sadu promovisano 711 policajaca i vatrogasaca, među njima 125 žena

17:05:00 21.05.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Na Trgu slobode danas je održana promocija tri nove klase pripadnika MUP-a. Promovisano je 711 polaznika 17. i 18. klasa Centra za osnovnu policijsku obuku, 4. klasa polaznika osnovne obuke pripadnika vatrogasno - spasilackih jedinica i diplomiranih studenata Kriminalisticko policijskog univerziteta. Među njima je 125 žena.


U Novom Sadu promovisano 711 policajaca i vatrogasaca, među njima 125 žena

foto: Pokrajinska vlada



Svečanosti su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin, kao i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, kao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Polaznicima su se obratili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar policije Nebojša Stefanović. Rešenja o nagrađivanju najboljih u rangu uručio je ministar Stefanović.


U Novom Sadu promovisano 711 policajaca i vatrogasaca, među njima 125 žena

foto: Pokrajinska vlada



Svečani defile budućih policajaca i vatrogasaca predvodio je zastavni vod Centra za osnovnu policijsku obuku koji su činili polaznici 19. klase, koja se trenutno nalazi na obuci. Za njim su usledili ešaloni polaznika 17. i 18. klase, kao i 4. klase polaznika osnovne obuke pripadnika vatrogasno - spasilačkih jedinica, kao i mešoviti ešalon diplomiranih studenata Kriminalističko policijskog univerziteta i vatrogasaca - spasilaca.

Nebom iznad Novog Sada, tokom prolaska ešalona, preletala su četiri helikoptera MUP-a Bel 212 i Gazela. To je uplašilo većinu Novosađana jer nije bilo najava da će se ovakva akivnost održavati.

U Novom Sadu promovisano 711 policajaca i vatrogasaca, među njima 125 žena


Tokom svečanosti, pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice uz pomoć Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, građanima koji su posmatrali promociju, prikazali su veštine i sposobnosti u vežbi hapšenja osumnjičenog koji se nalazi u bekstvu. Njihove buduće kolege u Ministarstvu unutrašnjih poslova, polaznici COPO i studenti KPU prikazali su borilačke veštine koje su stekli tokom školovanja, a u vežbi hapšenja počinioca nakon izvršenog krivičnog dela pokazali su i savladane tehnike i usvojeno znanje. Budući vatrogasci izveli su vežbu spasavanja lica uz pomoć spasilačkog užeta i vazdušnog jastuka.


U Novom Sadu promovisano 711 policajaca i vatrogasaca, među njima 125 žena

foto: Pokrajinska vlada



Nebojša Stefanović je poručio će država nastaviti da brine o pripadnicima MUP a da je njihov zadatak da budu u službi građana i da pokažu da je Srbija jača od kriminalaca. On je naveo da će od oktobra na ulicama Sribje biti polaznici još dve klase centra za osnovnu policijsku obuku sa skoro 700 policajaca, te da je završen konkurs za još 400 novih polaznika koji će se sledeće godine pridružiti kolegama i još 200 vatrogasaca spasilaca.

Ministar je naveo da su u poslednje vreme značajno unapređeni uslovi rada nabavkom nove opreme i vozila, ali i kroz značajno povećanje plata.

- Kupili smo nove uniforme, zaštitnu opremu, MUP je rekonstruisao i modernizovao 40 borbenih oklopnih vozila, a pripadnici Žandarmerije i SAJ-a imaju nova oklopna vozila Lazar i Miloš. Zarade su značajno povećane poslednjih godina i zahvaljujući odgovornoj politici možemo očekivati i nova povećanja - istakao je Stefanović i dodao da je počela i izgradnja jeftinih stanova za pripadnike policije i vojske.


U Novom Sadu promovisano 711 policajaca i vatrogasaca, među njima 125 žena

foto: Pokrajinska vlada



Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas, na svečanoj promociji novih pripadnika MUP-a u Novom Sadu, žestok udar protiv narko-kriminala u tom gradu.

- U Novom Sadu održavamo ovu svečanost upravo zašto što će jedan od žestokih udara događati upravo u ovom gradu, gde ćemo pokazati građanima da možemo da ih zaštitimo od onih koji bi da ugrožavaju budućnost naše dece - rekao je Vučić u svom govoru.

Obećao je veće plate, kao i bezbedniji život pripadnika policije i njihovih podorica, jer oni daju državi što je najteže dati.

Napomenimo i da je zbog održavanja ove svečanosti veći deo centra grada bio blokiran od ranog jutra, što je izazvalo veliki revolt među građanima, jer nije bilo nikakvih najava o blokadi ulica u okolini centra.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 57%
Pritisak: 1010.0 mb
Vetar: 3 m/s, N
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?