U Novom Sadu više od 4.300 stambenih zajednica

14:02:00 20.02.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Stupanjem na snagu novog Zakona o stanovanju i održavanju zgrada propisano je da se stambena zajednica registruje u Registar stambenih zajednica. Za teritoriju Grada Novog Sada, registar vodi Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove, sa sedištem u Novom Sadu, Ulica Narodnog fronta broj 53.

U Novom Sadu više od 4.300 stambenih zajednica


Kako je danas saopštila Gradska uprava za inspekcijske poslove, na teritoriji Grada Novog Sada do sada je registrovano oko 4.350 stambenih/stambeno-poslovnih zgrada.

Stambene zajednice su preko upravnika ili lica ovlašćenog odlukom stambene zajednice, po Zakonu, bila dužna da podnesu prijavu (u pisanoj formi, neposredno, poštom ili elektronski putem korisničke aplikacije za prijem elektronske prijave) za upis u registar stambenih zajednica.

Komunalni inspektori su izvršili savetodavne posete prema skoro svim stambenim zajednicama, i tom prilikom date su preporuke sa adekvatnim rokom za otklanjanje uočenih nepravilosti.

Građani koji žive u zgradama, a čije jedinice nisu prošle proces registracije, dužni su da u najskorijem roku izvrše svoje zakonske obaveze, u suprotnom će biti pokretnut postupak inspekcijskog nadzora i biće pokrenut prekršajni postupak za svaku stambenu zajednicu pojedinačno.

Detaljno obaveštenje o registraciji i njegovom postupku, može se dobiti na sajtu Grada Novog Sada, http://www.novisad.rs/lat/obavestenje-o-registraci...


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 3 m/s, NW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?