U Novom Sadu za jedan dan 313 novoobolelih

17:11:00 29.11.2020, Komentara: 0

Novi Sad - U Novom Sadu je u protekla 24 časa registrovano 313 novoobolelih, što je smanjenje u odnosu na juče kada ih je bilo 404 novoobolelih.

U Novom Sadu za jedan dan 313 novoobolelih


Direktor Doma zdravlja „Novi Sad“ Veselin Bojat izjavio je jutros da su u protekla 24 časa imali rekordnih 1.024 pregleda u kovid ambulanti na Novom naselju. Kako je naveo, od tog broja je oko 700 ljudi bilo na prvom pregledu, a oko 300 na kontroli ili su došli zbog prekida izolacije.

On je precizirao da je testirano više od 70% pacijenata i na PCR i na antigenskom testu i do jutra se pokazalo da je više od 420 njih bilo pozitivno na kovid-19, što je oko 60 odsto.

Bojat je podsetio da od petka u kovid centru na Novom naselju radi 125 radnika Doma zdravlja, raspoređenih u 25 ekipa. Na jedan ulaz ulaze pacijenti koji dolaze prvi put, a na drugi oni koji su na kontrolama. Kaže i da je primećen dolazak pacijenata iz drugih opština, posebno u noćnim satima.

Govoreći o radu u drugim redovnim ambulantama, naveo je da imaju dnevno pet do šest hiljada drugih pregleda i intervencija. Bojat je za TV Prva naveo i da je primetno da u ambulantama koje redovno rade ima sve više pacijenata koje upućuju iz privatnih ordinacija zbog raznih zahvata, pa su tako u petak imali čak 584 takva pacijenta.


U bolnicama 503 pacijenata

Kada je u pitanju bolničko lečenje, u Novom Sadu je hospitalizovano ukupno 503 pacijenata zaraženih Covidom-19.

U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе hospitalizovan je 371 kovid pаciјent, od kojih je njih 25 na respiratorima. U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 27 kovid pacijenata. Na Institutu za plućne bolesti trenutno se nalazi 105 obolelih od korone.

U KCV-u napominju da se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su оbоlеli оd koronavirusa uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 1004.9 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?