U novom vrtiću „Plava zvezda“ na Sajlovu upisano 213 dece, a zaposleno 30 novih ljudi

17:11:00 04.11.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Novoizgrađeni objekat Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ na Sajlovu nedavno je otvoren. Vrtić nazvan „Plava zvezda“ ukupne je površine 1.766 m², a u njega je upisano 213 dece, raspoređenih u 11 vaspitnih grupa, dok je u vrtiću zaposleno 30 novih ljudi. Vrtić se nalazi u Ulici Dragomira Bojanića Gidre bb.

U novom vrtiću „Plava zvezda“ na Sajlovu upisano 213 dece, a zaposleno 30 novih ljudi


Grad je u izgradnju uložio blizu 230 miliona dinara, a u opremanje 14 miliona dinara, od kojih je šest miliona obezbedila Fondacija „Novak Đoković“.

- Posebna je radost kada otvaramo novi objekat Predškolske ustanove, jer to znači da se deca rađaju u Novom Sadu, odnosno da mnoge porodice naš grad prepoznaju kao svoj dom i doseljavaju se. Nije samo fraza da na mladima svet ostaje, i mi to dokazujemo delima. Na Sajlovu je izgrađen novi vrtić „Plava zvezda“ ukupne površine 1766 m2 u koji je upisano 213 dece – izjavio je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

On je podsetio da je za 10 godina izgrađeno pet novih objekata Predškolske ustanove, a u 11 su prošireni kapaciteti.

U novom vrtiću „Plava zvezda“ na Sajlovu upisano 213 dece, a zaposleno 30 novih ljudi


- Kada sledeće godine budu završeni vrtići u naselju Adice i u Ulici Miše Dimitrijevića, lista čekanja bi trebala da se svede na minimum - rekao je Đurić.

Obilasku ovog vrtića su prisustvovali i predstavnici Fondacije „Novak Đoković“ koji su zahvalili na saradnji Gradu Novom Sadu i istakli da su oni učestvovali u opremanju devet radnih soba u vrtiću „Plava zvezda“ i da su sredstva prikupljena globalnim aktivnostima Fondacije, kojoj je cilj dobrobit dece.

Kako je saopšteno, Grad Novi Sad je omogućio besplatan boravak u vrtićima Predškolske ustanove za preko 17.000 dece i subvencioniše boravak dece u privatnim vrtićima, za šta je u 2022. godini izdvojeno oko 351 milion dinara, a povećan je opseg sa 3.400 mališana na 3.700. Tim potezom, postignuto je da se broj privatnih vrtića u Novom Sadu poveća duplo - sa 21 na 43.

foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?