U novosadskim bolnicama povećan broj pacijenata

13:03:00 14.03.2021, Komentara: 0

Novi Sad – U novosadskim bolnicama danas je na lečenju 361 kovid pacijent, dok ih je juče bilo 334. Na respiratorima je ukupno 28 osoba.

U novosadskim bolnicama povećan broj pacijenata


U Kliničkom centru Vojvodine leče se 264 pacijenta od korone, a na respiratoru je njih 19.

U Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici trenutno se leči 97 osoba, a na respiratoru je njih devetoro.


Najveći broj novoobolelih u Novom Sadu


Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovan 791 novi slučaj, a najveći broj novoobolelih je registrovan u Novom Sadu - 269. Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo koje čini više od 75 odsto slučajeva, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina.

Kako navode u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, u ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 12.881. Najveći broj registrovanih je u Novom Sadu, 3.748, dok je u ostalim opštinama trenutno manje od 1000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Institut apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
12°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 1005.3 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?