U novosadskim studentskim domovima dvoje obolelih od korone

17:03:00 06.03.2021, Komentara: 0

Novi Sad - U svih deset studentskih domova Studentskog centra Novi Sad od 3.034 smeštenih studenata trenutno su u samoizolaciji samo dva studenta sa lakšim simptomima koronavirusa.

U novosadskim studentskim domovima dvoje obolelih od korone


U objektima SCNS sprovode se sve mere za suzbijanje širenja epidemije, kaže direktor Zoran Martinović i dodaje da su pripremljene posebne sobe za samoizolaciju studenata sa simptomima bolesti izazvane virusom.

Kako bi olakšali studentima, stanarima studentskih domova u Novom Sadu, oni će, u slučaju obolevanja, ili izolacije zbog Kovida 19, literaturu za učenje dobijati na imejl.

Sporazum "Knjiga na klik"potpisali su direktor Studentskog centra Novi Sad Zoran Martinović i direktor Gradske biblioteke u Novom Sadu Dragan Kojić.

- Smatrali smo da je u uslovima pandemije izuzetno važno da studenti, koji žive u studentskim domovima, dobiju svaki vid podrške, koji će im omogućiti da, u slučaju obolevanja, ili izolacije, ne zaostaju u ispunjavanju svojih obaveza. Gradska biblioteka je pouzdan partner, i uveren sam da će praksu koju danas uspostavljamo u Novom Sadu prihvatiti i drugi gradovi - kazao je Martinović.



Izvor: Tanjug, RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?