U novosadskom sudu, nakon dojave o bombi, pronađena imitacija eksplozivne naprave

17:01:00 22.01.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Policija je u sudskoj zgradi u Novom Sadu, tokom kontradiverzionog pregleda po anonimnoj dojavi o bombi, pronašla koverat u kojem je bila imitacija eksplozivne naprave.

U novosadskom sudu, nakon dojave o bombi, pronađena imitacija eksplozivne naprave


- Koverat sa imitacijom eksplozivne naprave pronađen je u muškom u toaletu iza WC šolje - precizirala je za Tanjug portparolka Višeg suda u Novom Sadu Jelena Ostojin i dodala da je policija obavila uviđaj i koverat odnela na dalje veštačenje.

Naime, nepoznata muška osoba je u 10.57 časova pozvala telefonsku centralu suda i saopštila da je u sudskoj zgradi postavljena eksplozivna naprava. Najpre je rekao da je eksplozivna naprava u toaletu na prvom spratu, a onda je dodao da će još javiti gde je stavio i drugu epslozivnu napravu.

O pozivu je odmah obaveštena policija, a pripadnici protovidivezione jedinice su evakuisali sve koji su se nalazili u zgradi suda i počeli sa pregledom, kojim je utvrđeno da je reč o lažnoj dojavi.

Nadležni tužilac je delo kvalifikovao kao izazivanje panike i nereda, i radi se na utvrđivanju identitea osobe koja je dojavila da je postavljena eksplozivna naprava.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.9 mb
Vetar: 3 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?