U NS školama višak nastavnici manjinskih jezika i inženjeri, a ponegde i direktor

09:08:00 19.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Škole u Novom Sadu i prigradskim naseljima navode da, za sada, imaju preko 120 zaposlenih nastavnika i vannastavnog osoblja koji su tehnološki višak. Ove brojke će se svakodnevno povećavati kako škole budu dostavljale podatke.

Na spisku je najviše grafičkih inženjera, kadrova muzičkog, likovnog i fizičkog vaspitanja, kao i srpskog jezika i jezika nacionalnih manjina.

U NS školama višak nastavnici manjinskih jezika i inženjeri, a ponegde i direktor

U školama OŠ "Sonja Marinković" i Školi za osnovno obrazovanje odraslih "Sveti Sava" prijavljeno je ukupno 28 radnika koji su višak. To su profesori i nastavnici fizičkog, hemije, informatike, likovnog, veronauke, geografije, pa i diplomirani psiholozi i pedagozi. Za sada se kao suvišni u najvećem broju pojavljuju nastavnici koji predaju na jezicima nacionalnih manjina.

U OŠ "Aleksa Šantić" u Stepanovićevu, na spisku viška zaposlenih je direktor škole.

Načelnik Školske uprave za Južnobački okrug Jovan Vukčević, kaže da je rok za dostavu potpunih spiskova istekao 15. avgusta.

"Problem je nastao jer su u većini škola trajali godišnji odmori, pa liste nisu urađene kako treba. Činjenica je da ćemo mi od septembra imati jasnu situaciju kakvo je stanje na terenu", navodi Vukčević, za 021.

Kada je reč o direktorima koji se na nekoliko mesta javljaju kao tehnološki viškovi, on objašnjava da do toga dolazi zbog isticanja mandata aktuelnih direktora ili kada osoba izgubi na konkursu za izbor na ovu poziciju.

Sutra, 20. avgusta, održaće se sastanak načelnika svih školskih uprava, predstavnika Ministarstva prosvete i resornih sindikata, na kojem će se objasniti sistem preuzimanja tehnoloških viškova. Kako je Ministarstvo prosvete ranije najavilo, tehnološki višak biće ravnomerno i prema potrebi raspoređen u škole u kojima je manjak datih kadrova, što će dovesti i do bolje sistematizacije radnika i transparentnijeg zapošljavanja.

Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
24°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1004.7 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?