U oluji oboreno ili polomljeno 2.062 stabla, radnici i dalje otklanjaju posledice

11:07:00 28.07.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Radnici JKP „Gradsko zelenilo“ i dalje otklanjaju posledice razornog olujnog nevremena s novosadskih ulica, a od 19. jula, ovo preduzeće je imalo skoro 1.900 intervencija i 1.800 prijava građana.

U oluji oboreno ili polomljeno 2.062 stabla, radnici i dalje otklanjaju posledice

Radovi na sanaciji štete u parkovima, na kupalištu Štrand kao i u celom gradu i prigradskim naseljima i dalje su u toku.

Oboreno i polomljeno drveće i grane uklanjani su na Detelinari, Limanima, Novom Naselju, Telepu, Gravici, Petrovaradinu, Salajci, Podbari, Rotkvariji i u centru grada, a nastavljena je sanacija i u Novom, Futoškom, Staničnom, Molinarijevom i Dunavskom parku.

U oluji oboreno ili polomljeno 2.062 stabla, radnici i dalje otklanjaju posledice

- Naše ekipe su neprestano na terenu. U oluji je oboreno ili polomljeno 2.062 stabla. To je ogromna šteta. Drveće je jedan od glavnih čuvara životne sredine. Drveće ima pozitivne efekte na zdravlje ljudi, jer presudno utiče na mikro klimu u urbanim sredinama - kaže direktor JKP „Gradsko zelenilo“ Miloš Egić.

Prema njegovim rečima, odmah posle sanacije štete, biće organizovani sastanci s nadležnim naučnim ustanovama i institucijama, kako bi razgovarali o izboru sadnica novog drveća, koje će posaditi na jesen, kako bi nadoknadili izgubljeno drveće, a u isto vreme odabrali vrste koje će pokazati veću otpornost na vremenske nepogode.

U oluji oboreno ili polomljeno 2.062 stabla, radnici i dalje otklanjaju posledice


Egić podseća da je tokom prethodnih 10 godina na teritoriji grada i prigradskih naselja posađeno više od 54.000 sadnica novog drveća.

- Nevreme je našem gradu nanelo veliku štetu. Ali, obnovićemo naše parkove i drvorede. Posadićemo duplo više drveća nego što je oboreno. Pošumljavanje grada je naš glavni zadatak u narednom periodu - kaže Egić.



Foto: Gradsko zelenilo - Facebook


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
18°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1002.4 mb
Vetar: 7 m/s, SE
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?