U petak novi protest „Jedan od pet miliona“

19:04:00 30.04.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Građanski protest „Jedan od pet miliona“ biće održan u petak, 3. maja, kao što je bilo i najavljeno pre uskršnjih praznika.

U petak novi protest „Jedan od pet miliona“

foto: 1od5milionaNS

Kako su saopštili organizatori, mesto protestnog okupljanja ponovo će biti plato ispred Srpskog narodnog pozorišta u 19 časova, a potencijalni govornici nisu još uvek najavljeni.

- Na skup su pozvani svi građani Novog Sada, kao i političke i sve druge organizacije koje podržavaju ideju protesta „Jedan od pet miliona“ i koji su spremni da se bore za slobodno, demokratsko i pravedno društvo - piše u pozivu.

Na protestnom skupu ovog petka građani će moći u formi „otvorenog parlamenta“ da razgovaraju sa organizatorima skupa i iznesu svoje ideje i viđenje protesta.

- Građani će na taj način presudno uticati na sadržaj i oblik budućih protestnih skupova. Svaki učesnik skupa postaće član slobodnog parlamenta u kojem se govori o ključnim temama života i društva u današnjem Novom Sadu, Vojvodini i čitavoj Srbiji - naveli su organizatori.

Odštampani su i posebni leci, pomoću kojih će članovi „otvorenog parlamenta“ moći da glasaju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1002.2 mb
Vetar: 8 m/s, SE
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?