U petak novi protest u Novom Sadu, govornik glumac i reditelj Rale Milenković

17:04:00 09.04.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Trinaesti protest „1 od 5 miliona“ u Novom Sadu biće održan u petak, 12. aprila, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 18 časova. Na skupu će govoriti jedan od najpoznatijih novosadskih glumaca i pozorišni reditelj Radoslav Rale Milenković, a moderator skupa na Pozorišnom trgu biće student i muzičar Nikola Sibinčić.

U petak novi protest u Novom Sadu, govornik glumac i reditelj Rale Milenković

foto: Fejsbuk 1od5miliona Novi sad

Kako su naveli u Inicijativi, uobičajene protestne šetnje gradskim ulicama ovog petka neće biti jer se u trenutku podnošenja prijave za ovonedeljni protest nije znalo da li će građani Novog Sada moći bezbedno da prođu gradskim ulicama u uslovima održavanja kontramitinga pristalica vlasti iz svih krajeva zemlje, koji je bio najavljen za isto vreme u centru grada.

Protestnom skupu i ovog petka će se pridružiti novosadski studenti, koji se okupljaju kod fontane ispred studentskog doma „Slobodan Bajić“ u 17 časova, a onda svi zajedno stižu na centralni skup u centru grada.

Sa ovonedeljnog skupa biće ponovo upućen poziv svim građanima Novog Sada da se priključe velikom protestu koji se dan kasnije, (subota, 13. april) održava u Beogradu. Inače, Inicijativa je najavila da organizuje odlazak Novosađana na ovaj protest u Beograd. Planiran je polazak sa Bulevara Evropa u 11 časova, a svi koji žele da zajedno sa „1 od 5 miliona“ putuju na protest mogu da se jave direktnom porukom preko naloga „1 od 5 miliona Novi Sad“ na društvenim mrežama Fejsbuk, Tviter i Instagram, kako bi ostavili svoje podatke za kontakt i obaveštavanje o detaljima polaska. Na isti način mogu da se jave i svi koji planiraju da za Beograd idu svojim kolima i spremni su da povezu još nekog od učesnika protesta.

Inicijativa „1 od 5 miliona“ je saopštila i da još nije uspela da obezbedi autobuse za učesnike protesta, pošto nijedna od firmi za prevoz putnika u drumskom saobraćaju sa kojim je razgovarano nije potvdila da će iznajmiti tražena vozila. U više preduzeća im je otvoreno rečeno kako ne žele da imaju probleme sa vlastima zbog toga što su iznajmili autobuse za prevoz učesnika protesta, dok su u nekoliko firmi saopštili da su im svi autobusi u subotu već zakupljeni.

- Ukoliko do kraja nijedna prevoznička firma ne iznajmi autobuse učesnicima protesta, Inicijativa „1 od 5 miliona“ će prevoz organizovati privatnim automobilima – naveli su u obaveštenju.

Naravno, svi detalji oko organizovanog odlaska na protestni skup u glavnom gradu Srbije biće saopštenji na protestu u petak. Slogan protestnog skupa u Beogradu glasi „Svi kao 1“, a u pozivu na protest se, između ostalog, kaže: „Jedan grad, jedan protest, jedan cilj“!


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 995.8 mb
Vetar: 5 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?