U petak prva ovogodišnja Kritična masa: Novosađani u petak u masovnoj uličnoj vožnji bicikala

13:03:00 27.03.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadska kritična masa, masovna vožnja bicikala ulicama Novog Sada, biće održana u petak, 31. marta u organizaciji Novosadske biciklističke inicijative (NSBI). Ovo je prva ovogodišnja, prolećna Kritična masa, a pozvani su svi građani i građanke na biciklu.

U petak prva ovogodišnja Kritična masa: Novosađani u petak u masovnoj uličnoj vožnji bicikala

foto: Novosadska Kritična masa / Fejsbuk / Milan Bosančić

Organizatori, ekipa NSBI, Kritičnu masu posvećuju jednom od redovnih učesnika koji je nedavno preminuo, a to je fotograf Jan Valo.

- U njegovu čast, posle vožnje organizujemo projekciju njegovih fotografija u Omladinskom centru OPENS, adresa je Bulevar despota Stefana 5. Bilo da učestvujete u vožnji ili ne, pozivamo vas da nam se pridružite na ovoj projekciji Janovih fotografija čije savršenstvo ostavlja bez daha - navode organizatori.

Vožnja počinje iz Limanskog parka i ide Bulevarom despota Stefana do Balzakove, 1300 kaplara, preko Ribarskog ostrva i nastavlja na Kamenjar. Podunavskom i okolnim ulicama izlazi se na Telep, odnosno na Bulevar patrijarha Pavla, odakle se Bulevarom cara Lazara nastavlja do Limana. Nakon Ive Andrića i Narodnog fronta, Kritična masa će vožnju završiti odakle je i počela, u Limanskom parku.

Vožnja će trajati nešto duže od sat vremena.

Početak je u 17 časova.

Kritična masa je tradicionalni biciklistički događaj u Novom Sadu, čiji cilj je promocija vožnje bicikla kao zdravijeg, efikasnog i brzog načina kretanja u saobraćaju svakog dana, bez negativnih uticaja na životnu sredinu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 997.5 mb
Vetar: 4 m/s, NNW
Čet 6° - 13° Moguća kiša
Pet 4° - 15° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?