U petak u Novom Sadu okupljanja građana za i protiv Vučića

19:04:00 02.04.2019, Komentara: 0

Novi Sad – U petak, 12. aprila, u Novom Sadu bi trebalo da se održi miting podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i građanski protest „Jedan od pet miliona“.

U petak u Novom Sadu okupljanja građana za i protiv Vučića


Skup podrške Vučiću, a u okviru njegove kampanje „Budućnost Srbije“, najavljen je prošle nedelje. Još uvek se ne zna u koliko sati bi on bio održan. S druge strane, protest „Jedan od pet miliona“, koji se inače u našem gradu održava petkom, danas je prijavljen policiji. Najavljeno je da će u okviru ovog protesta studenti u 17 časova krenuti iz Kampusa ka platou SNP, a da će okupljanje građana početi u 18 sati. Protestna kolona će potom poslušati govornike i krenuti u šetnju za sada nepoznatom rutom.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ocenjuje da najava protesta „Jedan od pet miliona“ pokazuje da deo opozicije želi sukobe.

- Deo opozicije predvođen Savezom za Srbiju na ovaj način otvoreno je izrazio nameru da izazove sukobe na ulicama Novog Sada, koji mogu da imaju nesagledive posledice ne samo po naš grad, već i stanje u državi. Važno je napomenuti da je skup u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, za razliku od većine dešavanja u organizaciji opozicije poslednjih meseci, uredno prijavljen MUP-u 27. marta, dok je Savez za Srbiju svoj prijavio danas - navodi Vučević.

Članica inicijative „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu Tea Vukadin kaže da, iako očekuju provokacije, ne pozivaju ni na kakvo „odmeravanje snaga“.

- Kada je reč o kampanji predsednika, mi tu ne možemo ništa i mi idemo do kraja sa svojom pričom, ponovo smo ispred Srpskog narodnog pozorišta tog petka. Provokacija uvek ima, a mi ih uvek rešavamo na isti način - ignorisanjem. Građane pozivamo da snimaju sve te provokacije kao dokaze o počiniocima nasilja. Nasilje nikad nije bilo motiv naših protesta, a na nas su, s druge strane, direktno udarali –krekla je ona za 021.

Vučević, s druge strane kaže da ne sme da dozvoli da se dogodi „bilo kakvo krvoproliće na ulicama grada“ i predlaže da se skup podrške Vučiću pomeri za dan ranije.

- Apelujem na predsednika Srbije da razmotri mogućnost pomeranja skupa sa 12. na 11. april. To je jedini način da se izbegne scenario koji je pripremljen u glavama onih koji žele da izazivanjem haosa na ulici sruše legitimno izabranu vlast. Istovremeno, građani Novog Sada po ko zna koji put imaće priliku da u roku od dva dana uporede koliko pristalica stoji iza politike pristojne Srbije, a koliko je spremno da sledi politiku bezumlja i primitivizma - naveo je Vučević. Dodao je da jedini sukob koji kao gradonačelnik i političar želi, jeste sukob mišljenja u okviru institucija sistema Republike Srbije.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
14°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?