U planu kontejneri za reciklažu u svim delovima Novog Sada

19:06:00 02.06.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Prošlo je skoro tri godine od kako je Javno-komunalno preduzeće „Čistoća“ počelo sa pilot projektom separacije otpada, odnosno, razdvajanjem komunalnog i ambalažnog otpada. Za sada mogućnost razvrstavanja otpada ima oko 15.000 domaćinstava, a postoji plan da se to sa centra proširi i na druge delove grada.

U planu kontejneri za reciklažu u svim delovima Novog Sada


U širem centru grada od novembra 2016. postoji 70 kontejnerskih mesta za razvrstavanje ambalažnog i komunalnog otpada. Kako kažu oni koji za sada imaju tu mogućnost, najvažnije je pokrenuti svest, a onda to postane svakodnevica.

Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine izglasala je Deklaraciju o zaštiti životne sredine, u kojoj je, između ostalog, predviđena zabrana upotrebe plastičnih kesa počevši od 2020. Brankica Tabak iz pokrajinskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine kaže za RTV da je potrebno pronaći alternativu i za plastične kese i jednokratne plastične proizvode.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
21°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 995.2 mb
Vetar: 3 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?