U planu novi most na stubovima mosta „Franca Jozefa“

13:03:00 27.03.2018, Komentara: 1

Novi Sad – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je juče da postoji ideja izgradnje pešačko-biciklističkog mosta na stubovima nekadašnjeg mosta „Franca Jozefa“.

U planu novi most na stubovima mosta „Franca Jozefa“

Iako je prvobitno planirano da most ima četiri saobraćajne trake i dva tunela ispod Petrovaradinske tvrđave, od toga se izgleda odustalo.

U planu je i projekat izgradnje drugog mosta - „zapadnoj obilaznici“ oko Novog Sada, što predstavlja spajanje Bulevara patrijarha Pavla, Bulevara Evrope i obilaznicu oko Sremske Kamenice. Vučević je kazao da je pričao sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem o tom projektu, preneo je RTV.

- U načelu je Pokrajinska vlada prihvatila tu inicijativu da u budučnosti nastupamo zajedno, kao partneri. To će se desiti narednih godina, kada za taj posao obavimo sve neophodne predradnje. Ta budućnost nije previše daleka, već ove i naredne godine obavićemo predradnje, a projekat će finansirati Pokrajinska vlada sa gradom Novim Sadom - objasnio je Mirović.

Izvor: RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

emigrant

, *.dynamic.stcable.net

al su se popalili na mostogradnju... nisu jos ni Zezeljev zavrsili


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
14°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1003.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?