U ponedeljak treći protest "Podrži RTV"

13:06:00 11.06.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Treći protest inicijative građana "Podrži RTV" biće održan u ponedeljak, 13. juna od 19 sati, ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine.

U ponedeljak treći protest "Podrži RTV"

Na protestu će govoriti Zoran Kesić, Njuz.net ekipa, Tibor Jona, Daško Milinović i Milica Kravić, a potom će oni, sa svim okupljenim građanima, prošetati do upravne zgrade RTV-a, u Ulici Ignjata Pavlasa 3.

Povod ovog protesta je što novo rukovodstvo RTV-a ignoriše zahteve svojih vlasnika - građana, koji finansiraju javni servis Vojvodine, što nastavljjau s uvredama na račun novinarki i novinara, koji su profesionalno radili svoj posao i što novom uređivačkom politikom narušavaju ugled pokrajinskog javnog servisa i teško stečeno poverenje građana.

U ponedeljak treći protest "Podrži RTV"

Zbog svega toga, inicijativa "Podrži RTV" zahteva neopozive ostavke svih članova Upravnog odbora i poništavanje svih odluka koje su doneli, a koje su dovele do niza neobrazloženih smena, zatim izbor novih članova Regulatornog tela za elektronske medije, kako bi ono moglo legitimno i transparentno da odlučuje o izboru novih članova UO, zahtevaju i transparentan izbor novog rukovodstva Radio-televizije Vojvodine, ali i javna izvinjenja od aktuelnog rukovodstva za klevete upućene zaposlenima, koji su optuženi da su izveštavali jednostrano i da su im prilozi bili "poručivani".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?