U ponoć vatromet i trubači

14:01:00 13.01.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Program dočeka Nove godine po julijanskom kalendaru počinje večeras od 21 sat.

U ponoć vatromet i trubači

Prvo će nastupiti simfonijski orkestar Novi Sad 2021, a na bini na Trgu slobode odmah zatim će se predstaviti DJ Fanatik. Novosađane će, uz vatromet, uvesti svetski poznat majstor trube, Boban Marković, sa svojim duvačkim orkestrom.

Simfoniski orkestar će ovaj put biti sastavljen od 60 muzičara, pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića. Kako najavljuje osnivač i umetnički rukovodilac ovog orkestra, Marko Miletić, novogodišnji koncert biće posvećen muzici iz srpske kinematografije.

- Teško je izdvojiti nekoliko numera, ali svakako će najprepoznatljivija biti svita Zorana Simjanovića sastavljena od najpoznatijih numera iz domaćih filmova, među kojima su Balkan ekspres, Grlom u jagode, Nacionalna klasa, Maratonci trče počasni krug, Tito i ja, Tajna manastirske rakije, Urnebesna tragedija.... Naravno koncert će početi muzikom iz filma i serije Otpisani, a biće zanimljiva i muzika iz filma Salaš u malom ritu koja je vrlo interesantna zbog prepoznatljivog vojvođanskog melosa, kao i numera iz filma Podzemlje (Underground) Emira Kusturice – izjavio je Miletić.

Miletić je dodao da je festivalski način organizvanja dočeka 2017. godine u Novom Sadu jedan od uspelijih javno organizovanih dočeka u Srbiji, pa možda i u regionu, čemu, kako kaže, svedoči ogroman odziv gostiju na više lokacija u gradu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.5 mb
Vetar: 3 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?